Droogtrainen eetschema man

Droogtrainen eetschema voor mannen + trainingsschema

droogtrainen eetschema manWat nou als ik je vertel dat het mogelijk is om onder dat laagje vet je spieren beter te laten uitkomen? Het is vanzelfsprekend dat je niet in één dag je lichaam omtovert tot het mooie lijf van een bodybuilder. En zelfs wanneer je alles goed doet is het afhankelijk van wat voor stofwisseling je hebt. Niet ieder lichaam zit hetzelfde in elkaar, waardoor het soms weken tot maanden kan duren tot je eenmaal het gewenste resultaat hebt geboekt. 

Wanneer jij als man toe bent aan dat stapje extra voor je lijf, dan is droogtrainen bij de Droog Trainen Academie ongetwijfeld iets voor jou. Meer hierover lees je in dit artikel waarin ik je alles vertel over droogtrainen.

Wat is droogtrainen?

Het maakt niet uit of je nou als beginner met droogtrainen aan de slag gaat of dat je er als doorgewinterde sportfanaat mee wil starten. Het is namelijk voor iedere sporter weggelegd. Maar wat is het fenomeen droogtrainen precies? Bij het droogtrainen, ook wel cutten genoemd, ga je je spieren plat-gezegd droogtrainen (verrassend). Het is bij de meeste mensen zo dat er nog een laagje vet over de spieren heen zit, waardoor ze niet goed zichtbaar zijn. 

Wil je er dus voor zorgen dat je spieren zichtbaar worden, dan zul je dat laagje vet kwijt moeten raken. Droogtrainen betekent letterlijk dat je je vetpercentage verlaagt en daarbij zoveel mogelijk spiermassa behoudt. 

En dan is vooral de vraag: hoe zorg je ervoor dat dit specifieke vet verdwijnt, zonder enige spierafbraak? Nou, daar weten ze bij de Droom Trainen Academie wel antwoord op.

Wanneer begin je met droogtrainen?

Cutten is vooral bedoeld voor mensen die vinden dat ze een te hoog vetpercentage hebben, het is niet per se noodzakelijk om te beginnen met droogtrainen als dit het geval is. Ook bijvoorbeeld bodybuilders die al een laag vetpercentage hebben doen aan droogtrainen, voor als er weer een wedstrijd aankomt.

Wel is het als beginnner goed om eerst spiermassa te gaan kweken, voordat je je focust op het droogtrainen. Want als je vet gaat verbranden terwijl je amper spiermassa hebt, word je gewoon dun en niet mooi droog gespierd. Ga dan eerst spiermassa kweken door te gaan bulken!

Bulken en droogtrainen

Je hebt naast de mogelijkheid om je droog te trainen voor beter zichtbare spieren ook de optie om te gaan bulken

In plaats van zoveel mogelijk vet te verliezen, ga je het bij het bulken anders aanpakken. Hierbij komt het erop neer dat je je gaat focussen op het vergroten van je spiermassa, waarbij je minder goed hoeft te overwegen wat je in je mond stopt. Het maakt bij het bulken namelijk niet zoveel uit als je er ook wat vet bij krijgt. 

Waar je je bij bulken richt op het groter en sterker maken van je spieren, richt je je bij het droogtrainen op het behouden van deze spieren en het verlagen van je vetpercentage om je spieren zichbaarder te maken. Het bulken en cutten wordt in de meeste gevallen met elkaar afgewisseld om een mooi en droog gespierd lichaam te krijgen. 

Hierbij is het belangrijk dat je niet constant wisselt tussen bulken en cutten. Ga eerst eens 4 maanden bulken, zodat je spieren echt kunnen groeien, en begin daarna pas met cutten.

droogtrainen mannen

Beginnen met droogtrainen

Droogtrainen eetschema voor mannen

Wil je als man beginnen met droogtrainen, dan begint het bij het veranderen van je voedingspatroon. Om dit te doen, hoef je niet te kijken naar een of ander raar dieet dat je zogenaamd gaat helpen bij het droogtrainen van je lichaam. Nee, je moet gewoon minder calorieën eten dan je lichaam nodig heeft. 

Hierbij maak je het jezelf gemakkelijk door iedere week het aantal calorieën af te gaan bouwen om te wennen aan het calorietekort. Eiwitten, vezels, water en cafeïne zijn vanaf nu je beste vriend. Waarom? Eiwitten zorgen voor spiergroei (en gaan spierafbraak tegen) en vezels, water en cafeïne zorgen voor een vol gevoel.  

Ik heb beloofd om naast het geven van tips voor het optimale resultaat, je ook een eetschema mee te geven. Met dit eetschema weet je alvast wat je de komende tijd te wachten staat.  

Hieronder is in een eetschema weergegeven hoe zo’n dagelijkse portie van eiwitten, groenten en koolhydraten eruit kan zien. Een belangrijke noot aan dit voedingsschema is dat het voor ieder mens anders is. Je dagelijkse inname is afhankelijk van hoe vaak je traint tot aan wat je niveau is. Neem dit voedingschema dan ook niet klakkeloos over! 

Voorbeeld van standaard eetschema bij droogtrainen Gerecht Ingrediënten
Ontbijt Omelet  4 eieren zonder dooier (gekookt, gebakken of als omelet)

Volkorenbrood (2 sneetjes)

Havermout (50 gram)

Melk

Lunch Een mix van vlees, groente en rijst Mager rundergehakt, 125 gram + Basmati rijst, 50 gram

Sperziebonen, 200 gram

Kokosolie, 5 gram

Avondeten Ovenschaalgerecht

Kruidige kalkoenfilet en geroosterde bloemkoolroosjes 

4 eieren

400 gram (uitgelekt) rode kidneybonen

1 eetrijpe avocado

2 rode paprika’s in blokjes

6 cocktailtomaten in stukjes

3 bosuitjes in ringetjes

300 gram (uitgelekt) maiskorrels

1 eetlepel Mexicaanse kruiden (liefst zonder zout)

100 gram geraspte 30+ kaas

Tussendoortjes tijdens het droogtrainen Meerdere opties 250 ml kwark

eiwitreep

klein handje nootjes

eiwitshake

groenten (zoveel je wil)

Voor het slapengaan Kwark 250ml magere kwark

Nog niet genoeg? Goed nieuws! Ik heb nog meer droog trainen recepten voor je.

Zoals je ziet hoef je jezelf niet uit te hongeren als je wil beginnen met een voedingsschema voor het droogtrainen. Wat essentieel is bij het droogtrainen, is het tellen van calorieën. Gebruik hiervoor de app MyFitnessPal. Hiermee kun je makkelijk bijhouden hoeveel calorieën je binnen hebt gekregen en hoeveel je er die dag nog mag. Het is serieus een stuk makkelijker dan je denkt. Je hoeft namelijk niet meer na te denken, maar het alleen nog maar te doen. 

Effectief trainen

Ook moet je goed letten op je trainingsschema tijdens de periode van het droogtrainen. Een veelgemaakte fout is dat mannen tijdens het droogtrainen volledig anders gaan trainen. Je moet juist blijven trainen op spiermassa, dus voornamelijk krachttraining met veel gewicht en weinig herhalingen. 

Voedingssupplementen

Zelf heb ik het redelijk gehad met die eeuwige voedingssupplementen die grote bedrijven je proberen aan te smeren. Het komt vaak voor dat er claims worden gedaan die niet waargemaakt kunnen worden. Er is maar van een paar supplementen bewezen dat ze een positieve werking hebben op spiergroei. Ik zou zeggen: leun niet te veel op supplementen, maar blijf gewoon zoveel mogelijk gezond en gevarieerd eten. En eet vooral genoeg eiwitten!

De Droog Trainen Academie

Bij de Droog Trainen Academie weten ze hoe je specifiek vet laat verdwijnen, zonder dat je hierbij spiermassa verliest. De coaches Rinus en Henry hebben genoeg ervaring om jou naar het beste resultaat te leiden. Er zijn voor jou al honderden beginners en professionals geholpen met het verwezenlijken van hun droomlichaam. 

Het Droog Trainen Protocol

Bij de Droog Trainen Academie hebben ze een handleiding samengesteld waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij zo snel mogelijk een mooi en droog gespierd lichaam kunt krijgen. Met het succesvolle protocol kan het ook jou lukken om buikvet te verbranden en met zelfvertrouwen je lichaam te laten zien. In de meeste gevallen al binnen 8 tot 16 weken. 

Zoals we reeds onder het kopje ‘wanneer begin je met droogtrainen’ hebben aangegeven, is het niet eenvoudig om het spieren kweken en vetverlies op één lijn te krijgen. Daarom is het als beginner, maar ook als twijfelende professional, een goed idee om eens te kijken of je op de goede weg bent. In het protocol staat letterlijk alles wat een man nodig heeft om de knop om te zetten naar een betere lifestyle en te gaan voor het trainen van je droomlichaam. 

Het is zeker niet om je om te praten om iets te kopen waar je niet op zit te wachten, maar om je doelstelling naar het perfecte lichaam simpeler te maken. 

Inhoud deal 

Je wil natuurlijk weten waar je mogelijk je geld aan gaat uitgeven, wat heel begrijpelijk is. In het Droog Trainen Protocol heb je een aantal basisonderdelen en krijg je zelfs gratis bonussen die je kunt inzetten om je doel te behalen.

Onderdeel 1: ​E-book ‘Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies’

Het betekent niet dat wanneer jij begint met droogtrainen je echt alles moet laten staan. In dit onderdeel focussen ze op een voedingsschema dat gebaseerd is op de behoeften van jouw lichaam, maar waarbij je ook nog lekker kunt blijven eten.  

Onderdeel 2: E-book ‘Hoe om te gaan met krachttraining en cardio’

Zonder krachttraining ontwikkel je simpelweg geen spieren. Een klein beetje cardio kan ook helpen bij het droogtrainen. In dit e-book gaat de volledige aandacht uit naar de combinatie van krachttraining en cardio.

Onderdeel 3: E-book ‘Progressie meten en het plan bijstellen’

Je weet na onderdeel 1 en 2 precies wat en hoeveel je moet eten en hoe je moet trainen om droog gespierd te worden. Maar hoe weet je dat je op de juiste weg bent? Juist, door je progressie te meten. Dit is het leukste onderdeel, want hierin focus je je op het resultaat. Zo kom je erachter wat tot nu toe je resultaat is en of er ergens bijsturing nodig is. 

Daarnaast krijg je een aantal handige bonussen:

Bonus 1: Handige Macrocalcultor

Bereken je macronutriënten met de Macrocalculator. Je gaat dit uitrekenen, zodat je weet wat je dagelijkse caloriebehoefte is, en dus wat je moet eten om vet te gaan verbranden.

Bonus 2: Trainingsschema’s voor in de gym en voor thuis (!)

Een van de belangrijkste onderdelen van dit programma. Zeker wanneer je voor de eerste keer gaat droogtrainen is een goed trainingsschema essentieel. Het gaat er niet om dat je zoveel mogelijk oefeningen doet en zo vaak mogelijk traint. Nee, je moet slim trainen. De belangrijkste oefeningen in de juiste volgorde doen, met het juiste gewicht en aantal herhalingen. 

Je wil zeker weten dat je het juiste doet, anders ga je geen resultaat boeken. Vertrouw daarom op de trainingsschema’s van de Droog Trainen Academie. Zo weet je zeker dat je het goede doet en je de meeste kans hebt op resultaat. Hoe zonde is het als je allemaal moeite en tijd investeert en dat na 4 maanden blijkt dat je het helemaal verkeerd hebt aangepakt? Check dus deze trainingsschema’s, zodat je niet meer na hoeft te denken maar sowieso het goede doet.

Oja, geen tijd of geld om naar de gym te gaan? Gebruik dan de meegeleverde trainingsschema’s voor thuis. Makkelijker wordt het niet.

Extra bonus: ​Gratis ​toegang tot de Droog Trainen Academie ​supportgroep

Niks is beter dan gemotiveerd raken door mensen die fanatiek bezig zijn met dezelfde doelen als jij. In deze groep kun je op ieder moment van de dag je vraag stellen en overleggen over alles wat met (droog)trainen te maken heeft. Je krijgt dus contact met meerdere mensen met verschillende specialisaties die jou gaan helpen je doel te bereiken!

Ga droogtrainen met het Droog Trainen Protocol

De coaches van de Droog Trainen Academie hebben alle stappen voor jou gezet, zodat jij voortaan niet meer hoeft na te denken of je wel het goede aan het doen bent om droog te trainen. 

Zeker wanneer je voor de eerste keer gaat droogtrainen of als je het al eens geprobeerd hebt zonder duidelijk resultaat, is het een sterke aanrader om je aan te melden voor het Droog Trainen Protocol

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *