Spiermassa Protocol Mannen review

Ben jij van plan Spiermassa Protocol Mannen te kopen? Lees dan eerst deze review. Ik laat je weten of het een product is dat bij jou past en of jij er wat aan hebt. 

Je wil natuurlijk wel een goed product voor je geld.

Ook lees je in deze review wat ik als fitness- en voedingsdeskundige van het product vind. Dus wil jij het Spiermassa Protocol voor mannen misschien kopen? Lees dan verder.  

Spiermassa Protocol mannen

Op het internet vind je talloze gidsen en receptenboeken om gewicht mee te verliezen. Gelukkig is er nu eindelijk ook een gids te koop die zich richt op spiermassa kweken! Het Spiermassa Protocol voor mannen.

Alle info in deze methode is gebaseerd op wetenschap dus je weet zeker dat je het juiste doet! En dat is heel fijn. Want op het internet is helaas veel te veel onzin over spiermassa kweken te vinden. 

Wie zijn de auteurs?

De mannen achter het Spiermassa Protocol zijn Henry en Rinus. Twee vrienden met achtergronden bij Defensie en de politie, en met een passie voor sport, fysieke fitheid en voeding.

Lees HIER hun verhaal over hoe ze elkaar hebben leren kennen en waarom ze de Droog Trainen Academie zijn gestart. Ze hebben verschillende cursussen en opleidingen gevolgd en in de afgelopen jaren al honderden mensen met succes gecoacht met het werken aan hun lichaam. 

Zijn ze betrouwbaar?

Veel mensen zijn sceptisch over producten kopen op het internet. Ze denken dat de verkopers allemaal oplichters zijn die onder valse namen slechte producten verkopen. Dit is natuurlijk lang niet altijd het geval.

Ook vragen veel mensen zich af of Rinus en Henry wel echt zijn. Of ze wel echt bestaan. Ik kan je hierbij vast vertellen dat ze echt zijn en echt bestaan. Na even zoeken vond ik op hun YouTube-kanaal het onderstaande filmpje wat mijns inziens wel een mooi beeld schetst van wie Henry en Rinus zijn.

Ook weet ik dat ze alleen maar goede producten verkopen, dus ze zijn zeker betrouwbaar.

Wat is de Droog Trainen Academie?

De Droog Trainen Academie is dus het bedrijf van deze twee vrienden, met als voornaamste doel mensen te helpen met het ontwikkelen van hun droomlichaam. De coaching gebeurt voornamelijk online.

Daarnaast hebben ze een website met een uitgebreide blog en verkopen ze verschillende producten, waaronder Spiermassa Protocol Mannen, Spiermassa Protocol Vrouwen, een aantal producten over droog trainen en een schema bouwer.

Voor wie nog twijfelt aan de echtheid, de KvK gegevens van de Droog Trainen Academie staan onderaan hun website. 

Check hier de Instagram en de Facebook van de Droog Trainen Academie.  

Wat heeft het Spiermassa Protocol mannen je te bieden?

Het Spiermassa Protocol is een alles in één pakket waarmee jij binnen 3 maanden maximaal spiermassa op gaat bouwen, zonder overtollig veel vet te gaan kweken.

Inhoudelijk

Slim trainen

Om spiermassa te gaan kweken is het belangrijk om slim te trainen. Het Spiermassa Protocol besteedt daar uitgebreid aandacht aan. 

Ten eerste moet je weten wat je aan het doen bent. En zeker weten dat je de oefeningen op de juiste manier doet. Anders heeft het allemaal geen zin. Je kunt nog zoveel tijd in de gym doorbrengen; als je niet het juiste doet doe je alles voor niks.

In het Spiermassa Protocol wordt daarom precies uitgelegd wat je moet doen en hoe je het moet doen. Op die manier ga je dus zeker weten de goede dingen doen

Ten tweede bedoel ik met slim trainen dat je niet teveel tijd besteedt aan het trainen. Natuurlijk moet je redelijk wat tijd doorbrengen in de sportschool, maar je kunt het ook overdrijven. Vanaf een bepaalde hoeveelheid oefeningen heeft het trainen namelijk geen zin meer en kun je je spieren zelfs overbelasten, waardoor je een tegengesteld effect bereikt.

Slim trainen houdt daarom in het kiezen van precies de juiste en precies genoeg oefeningen, voor zo veel mogelijk resultaat in zo min mogelijk tijd. 

Hard trainen

Daarnaast wordt er uiteraard op gehamerd om hard te trainen. Je spieren groeien alleen vanaf een bepaalde hoeveelheid belasting. Wie te licht traint zal niet groeien.

Dus je leert in het Spiermassa Protocol precies hoeveel sets en herhalingen je per oefening moet doen om voor jou de maximale, effectieve belasting te realiseren. 

Het eetschema

Henry en Rinus houden zelf ook van lekker eten en een drankje op z’n tijd. En dit moet ook prima kunnen naast het opbouwen van spiermassa. Je ziet vaak dat mensen een erg streng dieet gaan volgen, maar daar na een paar weken alweer mee stoppen omdat het te moeilijk is. Vervolgens vallen ze weer terug in hun oude gewoontes en verandert er nooit iets aan hun lichaam.

De truc is om het jezelf niet al te lastig te maken, want dan hou je het veel makkelijker vol. Daarom krijg je bij het Spiermassa Protocol alle handvatten om een goed en makkelijk vol te houden voedingsschema (met minimale restricties) op te stellen. Waarmee je blijvend resultaat gaat behalen.

Een goed voedingsschema is aangepast op de persoon. Op de calorieën en macro’s die hij nodig heeft, en op wat hij lekker vindt. Je krijg daarom geen standaard voedinggschema, maar je krijgt alle informatie om (relatief eenvoudig) een persoonlijk voedingsschema op te stellen. Wat werkt en goed vol te houden is. 

Energieoverschot

Je lichaam heeft een bepaalde hoeveelheid energie nodig om te kunnen blijven functioneren. Je basaal metabolisme is de hoeveelheid energie die je lichaam in ruststand nodig heeft, voor taken als hartslag en ademhaling. 

Wanneer je meer gaat bewegen heeft je lichaam meer energie nodig om die beweging te kunnen compenseren. Je hebt vast wel eens gemerkt dat je op een actieve dag meer honger hebt dan op een dag dat je alleen maar op de bank ligt. 

Wanneer je spiermassa wil gaan kweken, heb je nóg meer energie nodig. Zelfs een overschot aan energie. Je lichaam moet namelijk alle extra beweging compenseren middels extra calorieën, en daarbovenop hebben je spieren nog extra energie nodig om te kunnen groeien.

Daarom moet je eigenlijk meer eten dan je lichaam nodig heeft. En daar hoort ook bij dat je soms moet eten wanneer je eigenlijk geen honger hebt. In het Spiermassa Protocol bereken je precies hoeveel je moet eten voor het realiseren van spiergroei. 

Spiermassa kweken.. kost tijd

Spiermassa kweken is iets wat een langetermijnproject is. Je bent niet over 1,5 week ineens gespierd als je nu aan de slag gaat. Het vergt veel tijd, inzet en doorzettingsvermogen. Daarom is het zo belangrijk dat je de juiste dingen doet en dat je gemotiveerd bent om door te gaan. Dit leer je gelukkig allemaal in het Spiermassa Protocol. 

Je krijgt geen vis maar een hengel

Een van de belangrijkere, onderliggende principes van het Spiermassa Protocol is dat je inzicht krijgt in de principes achter het kweken van spiermassa. Je krijgt alle informatie die nodig is, zodat je snapt wat je aan het doen bent en waarom.

Op die manier leer je alle principes kennen en kun je daarna voor altijd zelf aan de slag met het aanpassen en doorontwikkelen van je trainingsschema’s en voedingsschema’s. 

De informatie die je in het Spiermassa Protocol krijgt is namelijk tijdloos. De principes achter spiergroei veranderen namelijk niet. Dus je hebt voor altijd genoeg informatie om zelf aan de slag te gaan. 

Inhoud

Wat krijg je allemaal als je het Spiermassa Protocol koopt? Het product bestaat uit de volgende onderdelen: een theorieboek, een praktijkplan, trainingsschema’s en een macrocalculator.

Het Theorieboek

Het theorieboek bevat alle informatie die je nodig hebt om spiermassa te gaan kweken. Ik heb het over voeding, fitness, levensstijl en supplementen. Je merkt echt dat Henry en Rinus experts zijn. Zelfs met mijn ervaring heb ik er nog nieuwe dingen van geleerd. 

Je leert bijvoorbeeld de theorie achter wat je moet doen om spiermassa te kweken. Op deze manier weet je dus waarom je doet wat je doet. Dat is heel belangrijk voor motivatie en het eigen maken van de stappen die je moet zetten. 

Het praktijkplan

Het praktijkplan brengt alles in de praktijk; hoe je moet trainen en eten. Alles in eenvoudige stappen voorgeschoteld, zodat je het alleen nog maar hoeft uit te voeren. Veel makkelijker wordt het niet 🙂

De trainingsschema’s

Dan zijn er nog de verschillende trainingsschema’s. Door Henry en Rinus zelf gemaakt en uitgetest. Alles is erin meegenomen; de oefeningen, hoeveelheid sets en herhalingen, hoe lang je moet rusten, etc. Alles wat je nodig hebt voor het kweken van spieren

Ze zijn opgedeeld in schema’s voor 3, 4, of 5 keer sporten per week. In elk schema worden uiteraard alle spiergroepen aangepakt, met genoeg ruimte voor rust en herstel.

Ze zijn ontworpen voor maximale efficiëntie: zo min mogelijk inspanning en daarbij zoveel mogelijk resultaat. Dus er is ook gedacht aan de mensen die niet zoveel tijd hebben. 

De macrocalculator

Ook krijg je er de macrocalculator bij, waarmee je kunt meten hoeveel calorieën en hoeveel eiwitten, koolhydraten en vetten etc. je kunt eten. Essentieel! Ik raad je aan deze te gebruiken in combinatie met de gratis app MyFitnessPal. Die vind ik zelf wat prettiger om je voeding in bij te houden. 

Objecief progressie meten

Tot slot ontvang je ook nog het ebook Objectief Progressie Meten, waarmee je leert je voortgang in de gaten te houden. Een belangrijke toevoeging, want je moet natuurlijk wel je proces bij kunnen houden. Anders weet je ook niet of je goed bezig bent. 

Het zijn allemaal digitale boeken, met als voordeel dat je ze direct ontvangt en dus direct aan de slag kunt. Ook kun je ze op elk apparaat openen, dus op je computer, laptop, telefoon en tablet etc. Het fijne hiervan is ook dat je altijd alle informatie op je telefoon bij je hebt, dus ook als spiekbrief wanneer je aan het gymen bent 🙂

Voorbeeld schema

Hieronder een voorbeeld van hoe de schema’s van het Spiermassa Protocol eruit zien. Ik mag niet teveel laten zien maar zoals je ziet zijn het heldere en overzichtelijke schema’s.

Voor wie is het boek (niet) bedoeld?

Het Spiermassa Protocol is WEL bedoeld voor:

 • Mannen die gespierder willen worden
 • Mannen die het niet erg vinden naast veel spiermassa ook wat vetmassa erbij te krijgen
 • Beginners en intermediates 
 • Mannen die actie willen ondernemen!

Het Spiermassa Protocol is NIET bedoeld voor:

 • Ongemotiveerde mannen! Je kunt alle informatie lezen, maar je zult uiteindelijk zelf de gewichten op moeten tillen. Anders word je niet gespierd
 • Mannen met een te hoog vetpercentage die vet kwijt willen

Veelgestelde vragen

 • Waarom zou ik dit product kopen en niet gewoon alle informatie gratis van internet halen?
  Omdat er zoveel informatie op het internet vindbaar is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je weet niet waar je moet beginnen. Daarnaast staat er ook extreem veel onzin op het internet. Je weet dus niet zeker of je het juiste doet, en dan is de kans groot dat je alle moeite voor niks doet.
  De makers van Spiermassa Protocol hebben jarenlange ervaring en alles wat er in het boek staat gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Zo weet je dus 100% zeker dat je het juiste doet en ga je zo snel mogelijk resultaat boeken.
 • Wanneer kan ik beginnen?
  Direct. Je krijgt direct toegang tot alle documenten en kunt vandaag nog van start. 
 • Moet ik een streng dieet aanhouden?
  Het dieet zal niet al te streng zijn. Het moet wel leuk blijven, anders hou je het niet vol. Het is verstandig zoveel mogelijk gezond te eten, maar af en toe wat junkfood mag. Mits niet te vaak 🙂
 • Hoe zit het met die 12 weken?
  Op de site van Spiermassa Protocol hebben ze het veel over de periode van 12 weken. De trainingsschema’s die je krijgt zijn namelijk voor 12 weken. Je kunt (en daarmee spreek ik uit eigen ervaring) met dit product in 12 weken veel spiermassa opbouwen. Je krijgt alle handvatten. Maar je moet het wel ZELF uitvoeren! Als je zelf niet aan de slag gaat gebeurt er ook niks. Als je de tips serieus neemt en doet wat Henry en Rinus zeggen zul je over 12 weken zeer trots in de spiegel kijken. 
  Er wordt wel aangeraden om na 12 weken van schema te veranderen. Als je daar hulp bij nodig hebt kun je contact opnemen met Henry en Rinus.
 • Wanneer ga je resultaat zien?
  Als je echt serieus aan de slag en doet wat ze zeggen zal je binnen 4 tot 8 weken resultaat zien. Let wel; dan moet je er wel echt serieus voor gaan. 
 • Wat als ik vind dat ik teveel vet heb?
  Dan kun je beter aan de slag met het Droogtrainen Protocol, van dezelfde makers. Het Droogtrainen Protocol is namelijk gericht op het verbranden van vet, terwijl het Spiermassa Protocol zich voornamelijk richt op het kweken van spiermassa.

Ervaringen Spiermassa Protocol

Nu het belangrijkste van deze hele review. De ervaringen met het product. 

Op internet zijn veel ervaringen van anderen over het Spiermassa Protocol te vinden. Opvallend is dat ze allemaal erg positief zijn. Je vindt nergens negatieve reviews, dus dat is al een goede indicator dat dit product het geld waard is.

 • Tim is in 3 maanden tijd 7 kilo aan spiermassa aangekomen. Hij was bang dat hij veel vet zou aankomen tijdens het volgen van het Spiermassa Protocol, maar dat viel enorm mee. Hij is erg enthousiast over het product.
 • Leon had na een aantal weken al meer spiermassa opgebouwd, zonder veel zwaarder te worden. Dat betekent dus dat hij gespierder en droger geworden is geworden met het Spiermassa Protocol.
 • Milo zegt dat hij in het begin erg sceptisch was maar dat hij zichtbaar gespierder geworden is. Zelfs zijn lichaamsvet was omlaag gegaan, waarschijnlijk door het efficiënte trainen.
 • Amir is vooral te spreken over de efficiënte manier van trainen. “Ik heb weinig tijd om te trainen maar omdat de schema’s zo efficiënt in elkaar zitten haal je in minimale tijd maximaal resultaat”.
 • Arno: “Het Spiermassa Protocol heeft ervoor gezorgd dat ik weer gemotiveerd was om te gaan trainen. De combinatie van goede trainingsschema’s en heldere instructies op het gebied van voeding zorgden ervoor dat ik snel resultaat zag”

Voor- en nadelen

Voordelen:

 • Makkelijk om mee aan de slag te gaan. Je krijgt heel praktisch en helder geschreven advies, om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken.
 • Voor beginners en mensen die al ervaring met fitness hebben
 • Je leert niet alleen wat je moet doen, maar ook waarom
 • Wetenschappelijk onderbouwd, dus je doet sowieso het juiste
 • Altijd alle informatie bij je op je smartphone
 • Zeker (blijvend!) resultaat, mits je doet wat ze zeggen. 

Nadelen:

 • De Excel-sheets zouden op telefoon iets gebruiksvriendelijker moeten zijn
 • Je hebt een sportschool (of veel apparatuur) nodig om de oefeningen uit te voeren

Conclusie Spiermassa Protocol Mannen

Al met al kan ik concluderen dat het Spiermassa Protocol zijn geld zeker waard is. Als je bereid bent moeite te doen en serieus aan de slag gaat, ben jij binnen 3 maanden zichtbaar meer gespierd dan je nu bent.

Het Spiermassa Protocol Mannen doet hiermee wat het belooft en is je geld waard.

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *