Sterk & Gespierd review

Sterk en Gespierd reviewSterk & Gespierd; de methode voor een gespierd mannenlichaam, van auteur Nick Fennema. Omdat je de laatste tijd steeds meer hoort en leest over dit product, is het tijd voor een review.

Nick claimt dat dit dé methode is om een ijzersterk mannenlichaam te krijgen. Klopt dit? Zijn de claims die gedaan worden waar? En krijg je dus waar voor je geld? Lees het in deze eerlijke Sterk & Gespierd review!

Voordat ik begin; er zijn meer producten over spiermassa kweken te verkrijgen. Voordat je Sterk & Gespierd aanschaft, raad ik je aan om ook even mijn Spiermassa Protocol review te lezen.

Sterk & Gespierd Review

Omdat jij wil weten of Sterk & Gespierd zijn geld waard is begin ik deze review met mijn eigen eerlijke mening. Ik heb veel methoden gelezen die allemaal beweren de beste te zijn, dus ik weet waar ik het over heb.

Vormgeving

Allereerst de vormgeving. Sterk & Gespierd ziet er zeer mooi uit. Alles is overzichtelijk weergegeven in een fijn lettertype met passende kleuren. In de overzichtelijke inhoudsopgave wordt al duidelijk dat dit een product is waar heel erg veel informatie in staat. Je ziet direct dat je veel gaat leren van deze methode.

Alle tekst wordt begeleid door mooie afbeeldingen zodat het prettig leest, en zodat je goed ziet hoe oefeningen uitgevoerd moeten worden. Ook wordt alle theorie helder uitgelegd en is het voor iedereen (ook voor beginners) allemaal heel goed te begrijpen.

Je kunt zien dat er veel tijd en moeite in is gestopt en dat Nick het niet afgeraffeld heeft.

Eerste indruk

Zoals ik al meldde zie je direct dat je van Sterk & Gespierd heel erg veel gaat leren. Het zijn 155 pagina’s vol informatie, schema’s, afbeeldingen, en zelfs bronvermeldingen en referenties. Het is bij de eerste indruk dus al duidelijk dat je een zeer compleet product in handen hebt.

Inhoud Sterk & Gespierd

Een goede Sterk & Gespierd review behandelt niet alleen de uiterlijke zaken, maar gaat vooral ook in op de inhoud. Het programma van Sterk & Gespierd is opgesplitst in vijf delen; basisprincipes krachttraining, het trainingsproces, uitvoering van de oefeningen, toepassing in schema’s en de oefeningenbibliotheek.

Basisprincipes krachttraining

Sterk & Gespierd begint met de basisprincipes van krachttraining die je moet weten voordat je aan de slag gaat. Je moet natuurlijk weten wat je aan het doen bent en waarom je het doet. Alles wat je moet weten wordt behandeld; van intensiteit tot variatie en van frequentie tot overlap van spiergroepen. Erg compleet en onmisbaar voor iedereen die aan krachttraining doet of gaat doen.

Het trainingsproces

In dit hoofdstuk wordt alles op het gebied van trainingen behandeld. Het begint met alles over progressive overload (een dusdanig zware trainingsprikkel toedienen zodat de spier moet herstellen) en hoe je dit doet. Daarna gaat het over periodisering (in het kort: je manier van trainen steeds aanpassen om de prikkel zo groot mogelijk te houden) en hoe je dat moet toepassen.

Vervolgens leer je alles over het herstel na je training, dus alles over invloed van slaap en stress, alles over calorieën, energiebehoefte, aankomen, afvallen, eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, en nog veel meer. Na dit hoofdstuk weet je alles over trainen en herstellen. We kunnen dus concluderen dat Sterk & Gespierd ook op dit gebied erg compleet is.

man die traint

Uitvoering van de oefeningen

Ook wat betreft de uitvoering van de oefeningen is Sterk & Gespierd zeer compleet. De uitvoering is een van de belangrijkste zaken van het fitnessen. Je ziet vaak genoeg dat mensen in de gym niet weten wat ze aan het doen zijn. Ze voeren de oefening veel te snel uit, ze doen maar een halve beweging, kiezen de verkeerde oefeningen, gebruiken alleen maar machines, enzovoort.

In dit hoofdstuk van Sterk & Gespierd wordt uitgelegd wanneer je vrije gewichten moet gebruiken en wanneer machines. Ook leer je alles over de volgorde van de oefeningen en hoe je de oefeningen kiest. Je rustperiodes worden ook behandeld, net als het tempo en de bewegingsuitslag. Tot slot leer je alles over mobiliteit en lenigheid. Ook bij dit hoofdstuk ben ik serieus onder de indruk van de hoeveelheid informatie en over hoe compleet het allemaal is.

Toepassing in schema’s

Uiteraard heb je schema’s nodig om goed te kunnen gaan trainen. Bij doelen horen schema’s dus het is goed om te zien dat Sterk & Gespierd genoeg kant-en-klare schema’s bevat. Allereerst zijn er schema’s voor beginners en voor gevorderden. Sterk & Gespierd is dus voor iedereen geschikt, ongeacht waar je nu staat. Ook zijn de schema’s opgedeeld in 3, 4, of 5-daagse varianten.

Daarnaast worden er zaken als deloaden (een week rustig aan doen om weer op optimale krachten te komen), specificiteit en optimale kracht behandeld. Nick heeft dus ook nog schema’s gemaakt om ervoor te zorgen dat je goed herstelt, dat je kracht opbouwt en dat je aan het eind van je ‘piek’ zoveel energie hebt dat je optimaal je nieuwe kracht kan testen. Wederom een erg compleet hoofdstuk, met schema’s waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

De oefeningenbibliotheek

Een methode als Sterk & Gespierd zou niet compleet zijn zonder uitleg hoe de oefeningen moeten. Ook hier is veel zorg aan besteed. In dit hoofdstuk worden de grote compound oefeningen behandeld die vaak de basis zijn voor andere, kleinere oefeningen. Het is dus zeer belangrijk dat je deze oefeningen goed uitvoert. Daarom ben ik blij dat dat Sterk & Gespierd ook hierbij erg uitgebreid is.

De oefeningen worden allemaal goed uitgelegd met foto’s voor een extra goed beeld van wat je wel en niet moet doen. Ook worden de veelvoorkomende fouten behandeld en weer begeleid met foto’s. Hierdoor is het direct duidelijk hoe je de oefeningen uit moet voeren. Vaak zie je in de gym mensen die oefeningen volledig verkeerd uitvoeren. Niet alleen krijg je dan amper resultaat, je loopt ook nog kans om een (ernstige) blessure op te lopen.

Nick Fennema

De oefeningen worden goed uitgelegd en als je precies doet wat Nick zegt voer je ze correct uit. In het boek Sterk & Gespierd zelf worden helaas niet alle oefeningen die in de schema’s worden aangeraden uitgelegd. De grootste en belangrijkste dus wel, maar niet allemaal. Ook staan de video’s niet in het boek (wat natuurlijk logisch is). Gelukkig worden op de website van Sterk & Gespierd alle oefeningen (dus ook die uit de schema’s) in video’s uitgelegd. Zo weet je toch nog zeker dat je nooit iets verkeerd doet.

Al met al is ook dit hoofdstuk zeer compleet en leer je dus precies hoe de oefeningen moeten.

Mijn ervaring met Sterk & Gespierd

In deze review wil ik uiteraard mijn eigen ervaring met Sterk & Gespierd delen. Zelf ben ik natuurlijk al ervaren met krachttraining. Ik ben al jaren actief aan het fitnessen en aan mijn lichaam aan het werken, dus ik weet al wel een hele hoop.

Ondanks mijn jarenlange ervaring kan ik zeggen dat ik van Sterk & Gespierd alsnog heel veel geleerd heb.

Want natuurlijk was ik al bekend met de meeste aspecten van spiermassa opbouwen. Toch heb ik veel geleerd.

Met name het feit dat Nick werkelijk elk aspect van spiermassa opbouwen behandelt is erg indrukwekkend. En hoe diep hij overal op ingaat.

Hij gaat zo diep op de materie in dat dus zelfs mensen met jarenlange ervaring er nog van leren. Maar juist ook voor beginners is deze methode erg geschikt. Je leert namelijk alles wat je moet weten, en je leert het direct goed. Het is veel informatie om tot je te nemen, maar je begint als je het gaat toepassen dus wel met een 10 – 0 voorsprong op mensen die Sterk & Gespierd niet hebben gelezen.

Op de voorkant van Sterk & Gespierd staat de tekst ‘Met dit plan haal je het maximale uit je training’. Na dit boek volledig doorgelezen te hebben en er veel van te hebben geleerd kan ik met zekerheid zeggen dat deze bewering volledig waar is.

Sterk & Gespierd ervaringen

In deze Sterk & Gespierd review wil ik ook nog wat ervaringen van anderen laten lezen. Op internet heb ik wat berichten van mensen gevonden die het programma gebruiken:

Theo zegt: “Vet boek! Alle dingen die ik altijd al wilde weten over krachttraining, bodybuilding en afvallen in één boek!”

Nederlands recordhouder bankdrukken, squatten en deadliften Shawn Hoek zegt: “De titel zegt het al: Sterk & Gespierd. Als je je training doet volgens de richtlijnen van dit boek zul je absoluut sterk en gespierd worden!”

Reinier zegt: “Wat een compleet boek joh! Er staat echt alles in wat je moet weten over krachtsport, zowel op gebied van training als voeding en rust. Geweldig.”

Het is duidelijk dat iedereen die het boek heeft gelezen (inclusief ik) en de methode toegepast heeft erg enthousiast is. En terecht. Sterk & Gespierd is gewoon een heel erg goed boek waarin alle informatie staat die je nodig hebt om gespierd te worden.

Over Sterk & Gespierd

In deze review wil ik ook nog even stilstaan bij wat zaken over Sterk & Gespierd zelf. Je kent nu mijn oordeel en de mening van sommige anderen. Hieronder volgt nog wat belangrijke informatie over het product.

Het boek zelf

Sterk & Gespierd is een e-book. Dit houdt in dat je een digitaal bestand krijgt dat je eventueel zelf kan printen. Je kunt het ook op je computer, laptop, tablet, telefoon of e-reader zetten zodat je het altijd overal bij je hebt. Ook kun je het uitprinten als je dat fijner vindt. Een ander voordeel van digitale producten is dat je ze direct na aankoop krijgt en dus direct kan beginnen met lezen.

Sterk en Gespierd met Nick Fennema

Nog iets wat belangrijk is om te vermelden is het volgende. Op de site van Sterk & Gespierd was het voor mij niet direct duidelijk of je het personal mealplan er nou wel of niet bij krijgt. Nader onderzoek heeft mij geleerd dat als je het 10 euro duurdere mealplan koopt je ook het Sterk & Gespierd boek erbij krijgt. Iets wat ik je aan kan raden, omdat voeding minimaal net zo belangrijk is als het sporten zelf.

Auteur Nick Fennema

Sterk & Gespierd is samengesteld en geschreven door bewegingswetenschapper, powerlifting coach en personal trainer Nick Fennema. Hij doet zelf al ruim 10 jaar aan krachttraining en heeft op dit gebied zo ongeveer alles gedaan; calisthenics, gewichtheffen, crossfit en nu vooral bodybuilding en powerlifting. Je zou kunnen zeggen dat hij zeer ervaren is binnen de wereld van krachttraining.

Het viel Nick op dat er op internet ontzettend veel foute en verwarrende informatie over training en voeding te vinden is. Om duidelijkheid te scheppen wilde hij één boek schrijven met daarin álle informatie rondom training, en alles wetenschappelijk onderbouwd. Met daarbij uitleg waarom en hoe een spier groeit, en hoe je dat bereikt. Dit boek is Sterk & Gespierd geworden. Sterk & Gespierd laat je de basisprincipes die gelden voor kracht en spiergroei begrijpen zodat je het beste uit je trainingen kan halen.

Naast auteur van dit boek is Nick krachtcoach bij fit.nl.

De wetenschappelijke methode

Alle informatie in Sterk & Gespierd is wetenschappelijk onderbouwd. Dit houdt in dat alles wat Nick zegt ook echt waar is, het is namelijk wetenschappelijk onderzocht. Om te bewijzen dat alle informatie verkregen is uit wetenschappelijk onderzoek staan er in het hele boek verwijzingen naar de onderzoeken die Nick geraadpleegd heeft. Die kun je dus eventueel zelf nog nalezen, mocht je daar zin in hebben.

Voor wie is Sterk & Gespierd?

Sterk & Gespierd is voor iedereen geschikt die sterker en/of gespierder wil worden. Man, vrouw, jong, oud, beginner of gevorderde. Iedereen die meer wil leren over hoe je lichaam sterker wordt, hoe spiermassa groeit en hoe je een mooier lichaam krijgt zal veel leren van Sterk & Gespierd. Zelfs al zeer ervaren krachtsporters zullen nog nieuwe dingen leren.

Wat gebeurt er na betaling?

Sterk & Gespierd kost je € 49,95. Een goede prijs als je kijkt naar wat je er allemaal voor terugkrijgt. Een paar tientjes en je weet alles over krachttraining, waardoor je zeer snel resultaat gaat boeken en gespierd gaat worden.

Na betaling krijg je direct toegang tot het product en kun je direct aan de slag. En vind je het niks? Ben je toch niet tevreden met je aankoop? Dan krijg je al je geld terug. Je loopt dus geen enkel risico.

Conclusie

Al met al kan ik concluderen dat Sterk & Gespierd van Nick Fennema een zeer goed boek is.

Het beste boek over training dat ik ooit gelezen heb.

Werkelijk alles wat je moet weten over training (en nog meer!) staat erin. Alles is wetenschappelijk onderbouwd dus je weet zeker dat alles klopt. Op internet staat zoveel onzin over training en voeding dat het een heel fijn idee is dat alles wat wél klopt in één boek staat; Sterk & Gespierd.

Wie dit boek leest en gaat fitnessen snapt waar hij mee bezig is en waarom het werkt. Het is daarnaast voor iedereen geschikt en als je dit alles bij elkaar optelt vraag je je af waarom Nick het boek eigenlijk niet gewoon dubbel zo duur gemaakt heeft.

Update juli 2020

Ondanks dat ik Sterk & Gespierd een erg goed boek vind, raad ik je aan om even mijn review van het Spiermassa Protocol te lezen. Deze methode is nog net wat praktischer toepasbaar en zeker voor beginners een echte aanrader!

Allebei de methodes zijn erg goed, maar kies voor het product dat het beste bij jou past!

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *