droog trainen protocol mannen review

Droog Trainen Protocol Mannen review

Alsjeblieft. Een eerlijke review van het Droog Trainen Protocol Mannen. Ik heb het product gekocht en zelf getest, dus ik weet waar ik het over heb. 

Ik heb de afgelopen jaren veel fitness-producten gereviewd. Er kwam veel troep voorbij die je geld niet waard is, maar gelukkig ook veel echt goede producten. 

Lees in deze review tot welke van deze twee categorieën het Droog Trainen Protocol Mannen behoort!

Droog Trainen Protocol Mannen review

Ik zal in deze review kort ingaan op wat het Droog Trainen Protocol Mannen is, wie het gemaakt hebben en voor wie het bedoeld is. Daarna ga ik direct in op mijn eigen ervaringen met het programma en de ervaringen van anderen die het product gekocht hebben. Ook vertel ik je wat je allemaal er allemaal bij krijgt, en wat het verschil is tussen de mannen – en de vrouwenvariant. Vervolgens zal ik de voor- en nadelen op een rijtje zetten gevolgd door een kritische conclusie. Lees snel verder. 

Wat is het Droog Trainen Protocol Mannen?

Het Droog Trainen Protocol Mannen is een programma waarin je precies wordt uitgelegd hoe jij vet kunt verbranden terwijl je spiermassa behoudt of zelfs opbouwt! Oftewel, om je ultieme beachbody te krijgen. Mooi gespierd, en met weinig vet zodat je je spiermassa goed ziet. En dat binnen 8 tot 16 weken. Wie wil dat nu niet..

Voor wie is het bedoeld?

Dit programma is bedoeld voor mannen die hun vetpercentage willen verlagen en tegelijk hun spieren willen behouden of zelfs meer spiermassa willen kweken (dit proces heet dus droog trainen). Op een snelle, gezonde en blijvende manier, dus geen jojo effect!

Dus vind jij dat je teveel vet hebt? Dan is het Droog Trainen Protocol iets voor jou. Vind jij echter niet dat je teveel vet hebt en wil je gewoon spiermassa aankomen en vind je het niet erg als je er misschien ook wat vet bij krijgt? Dan is het Spiermassa Protocol Mannen meer iets voor jou.

Wie zijn de makers?

De makers zijn Henry en Rinus van de Droog Trainen Academie. Dit zijn twee vrienden met achtergronden bij Defensie en bij de politie. Vanwege hun passie voor fitness en voeding zijn ze gestopt met hun baan en de Droog Trainen Academie begonnen. Ze hebben ondertussen honderden mensen gecoacht om hun lichaam te transformeren. Meer info over deze heren? Check hier hun YouTube-kanaal.

droog trainen protocol mannen review 2

Mijn ervaring met het Droog Trainen Protocol Mannen

Zoals ik al zei heb ik het Droog Trainen Protocol Mannen voor deze review gekocht en getest. Ik kan je alvast verklappen dat als je serieus met het Droog Trainen Protocol aan de slag gaat, je gegarandeerd resultaten gaat zien. Dat heb ik zelf ondervonden. 

Allereerst heb ik alles goed doorgelezen. Om te beginnen natuurlijk het e-book over voeding en vetverbranding en het e-book over krachttraining en cardio. Ook al ben ik expert te noemen, ik kwam regelmatig informatie tegen die ik nog niet wist. Dit raad ik jou ook aan; lees alles goed voor voordat je begint, zodat je vanaf moment 1 het juiste doet en geen fouten maakt. 

Daarna ben ik met behulp van de macro-calculator gaan berekenen wat ik binnen moet krijgen om mooi droog gespierd te worden (gelukkig mag je nog steeds lekker blijven eten met deze methode, anders is het niet vol te houden). Vervolgens heb ik volgens de richtlijnen van het Droog Trainen Protocol een voedingsschema opgesteld (dit ging makkelijker dan gedacht). 

De trainingsschema’s krijg je cadeau! Dus daar hoefde ik niet meer over na te denken. Dus na het opstellen van het voedingsschema ging ik aan de slag. 

Lang verhaal kort: ik heb een paar uur besteed aan het lezen en voorbereiden, heb daar veel van geleerd en hoefde het droog trainen toen alleen nog maar uit te voeren. Het is een fijn gevoel dat je zéker weet dat je het goede aan het doen bent, want dat motiveert je om extra hard te gaan. 

Mijn resultaten met het Droog Trainen Protocol Mannen

Jij wil natuurlijk weten wat mijn resultaten waren met het Droog Trainen Protocol. Ik begon met droog trainen na een periode van bulken. Mijn vetpercentage was rond de 20%.

Na 12 weken zat ik op een vetpercentage van zo’n 12%, en daarmee was ik erg tevreden. Toen ben ik gestopt met droog trainen en weer iets meer gaan eten om op dit niveau te blijven. 

Het fijne is dat ik tijdens het proces van droog trainen wel gewoon lekker kon blijven eten. Het gaat namelijk vooral om hoeveel en om de verdeling macronutriënten die je binnenkrijgt, in plaats van wat je precies eet. Dus er is ruimte om af en toe een pizza en fles bier weg te werken.

Dit wordt in het Droog Trainen Protocol allemaal uitgelegd. Op deze manier is het eigenlijk heel makkelijk om vet te verbranden en spiermassa te behouden of zelfs te kweken. 

En hoe hou je dit nou bij? Bij het Droog Trainen Protocol Mannen krijg je hierover alle informatie. Van hoe je precies bijhoudt wat de omvangen van verschillende lichaamsdelen zijn tot aan een progressie-tabel om je voortgang mee te volgen. Niet meer nadenken, alleen nog maar hoeven doen.

Droog Trainen Protocol Mannen ervaringen van anderen

Niet alleen ik heb het Droog Trainen Protocol voor mannen getest. Er zijn mij al honderden mannen voorgegaan. Op internet zijn een hoop reviews van deze methode te vinden. Ik heb er een aantal doorgelezen en mij valt op dat iedereen positief is. En terecht, dit is gewoon een betaalbare methode die goed werkt. 

En bekijk hier een video-review van een tevreden klant:

Hoe snel heb je resultaat met het Droog Trainen Protocol Mannen?

Zoals de makers al claimen is het inderdaad mogelijk om na 8 weken al resultaat te zien. Zelf had ik na 12 weken mijn gewenste lichaam, maar het kan sneller. 

Het ligt er natuurlijk aan wat je startpunt is hoe lang het duurt voor je jouw droomlichaam hebt, maar resultaat zal iedereen na 8 weken kunnen zien. In veel gevallen zelfs een stuk eerder! Stel dat het je lukt om in een maand tijd twee kilo vet kwijt te raken. 2 kilo klinkt misschien als niet zo veel, maar dit is al duidelijk zichtbaar op je lichaam en zeker niet onhaalbaar. 

Dus ga jij serieus aan de slag met het Droog Trainen Protocol? Dan kun je binnen een aantal weken a resultaat zien. 

Verschil droog trainen protocol mannen en droog trainen protocol vrouwen

Veel mensen vragen zich af wat nou het verschil is tussen het Droog Trainen Protocol voor mannen en de variant voor vrouwen (lees hier onze Droog Trainen Protocol Vrouwen review). Er zit een subtiel verschil in hoe mannen en vrouwen het best kunnen droog trainen. Dit heeft voornamelijk met de calorie-inname en met de oefeningen te maken. Vrouwen hebben over het algemeen minder calorieën nodig dan mannen, en er zit een subtiel verschil tussen de oefeningen die mannen en vrouwen moeten doen. Verder zijn de principes van het Droog Trainen Protocol voor mannen en vrouwen hetzelfde.

Wat krijg je allemaal bij het Droog Trainen Protocol Mannen?

Hieronder leg ik kort uit wat je allemaal krijgt bij het Droog Trainen Protocol Mannen en zal ik er mijn mening over geven. 

 • E-book ‘​Hoe om te gaan met voeding voor vetverlies’

Een boek met daarin alle informatie over wat en hoeveel je moet eten om droog te trainen. Direct het belangrijkste onderdeel van dit programma. Voeding is immers de belangrijkste component van het droog trainen. Je leert wat jouw lichaam nodig heeft, en ook hoe je ook je lievelingseten nog kunt blijven eten (ook al is dit McDonalds’s). Het boek telt ruim 70 pagina’s, dus je moet er even de tijd voor uittrekken om het te lezen. Gelukkig is het heel begrijpelijk en makkelijk geschreven, dus je bent er zo doorheen. Daarna weet je alles wat belangrijk is over voeding tijdens droogtrainen.

 • E-book ‘Hoe om te gaan met krachttraining en cardio’

Alles over krachttraining en cardio tijdens het droog trainen. 36 pagina’s aan essentiële informatie over hoe je precies moet trainen. Gelukkig ook heel toegankelijk geschreven en makkelijk leesbaar. Hier ben je zo doorheen en dan weet je exact alle principes van krachttraining. Hoeveel mensen zie jij wel niet in de gym die oefeningen totaal verkeerd uitvoeren en maar wat het doen zijn? En geen progressie boeken? Inderdaad, veel teveel. Hier hoor jij vanaf nu niet meer bij.

 • E-book ‘Progressie meten en het plan bijstellen’

Een 22 pagina’s tellend boek over hoe je je progressie meet en waarom en hoe je je aanpak gaandeweg bij kunt stellen, om optimaal en zo snel mogelijk resultaat te krijgen. Dit is het leukste onderdeel, omdat je hier je resultaten gaat zien. Ook hierin staat weer essentiële informatie helder uitgelegd. Ook kun je hierbij de meegeleverde progressietabel gebruiken, die je kunt invullen om precies jouw progressie te kunnen zien. Werkt motiverend kan ik je vertellen. 

 • Bonus 1: De Macrocalculator

Hiermee kun je uitrekenen hoeveel calorieën je nodig hebt. Niet alleen dat, ook reken je uit hoeveel gram eiwit, vet, en koolhydraten je mag gaan eten. Het lijkt ingewikkeld, maar gelukkig wordt je aan de hand meegenomen en stap voor stap geholpen om de berekeningen te maken. Makkelijker dan het lijkt.

 • Trainingsschema’s voor thuis en voor in de gym

Niet meer nadenken over welke oefeningen je moet gaan doen. Kant en klare trainingsschema’s voor 3, 4, of 5 keer per week naar de sportschool. Wil je vaker? Geen probleem! Dan begin je na afronding van je wekelijkse schema gewoon weer opnieuw. Hele fijne trainingsschema’s waarin elke spiergroep goed wordt aangepakt. Niet alleen geschikt voor droog trainen, maar ook als je gewoon massa wil opbouwen! Hier kun je de rest van je leven mee vooruit. Het fijne is; al het denkwerk is voor je gedaan. Oefeningen, herhalingen, aantal sets, rust, splits.. Noem maar op. Ideaal.

En heb je geen geld voor de gym? Of heb je geen gym in de buurt? Dan gebruik je gewoon het Bodyweight Protocol. Het vierdaagse trainingsschema voor thuis, waarbij je niets anders nodig hebt dan je eigen lichaamsgewicht en soms een stoel of een tafel. Ook zitten er video’s bij hoe de oefeningen moeten, dus je hoeft absoluut geen fouten meer te maken. 

 • Toegang tot de support-groep

Wissel ervaringen uit met mensen die dezelfde doelen hebben als jij. Hier kun je je vragen stellen over alles wat met droog trainen te maken heeft. Ook werkt dit goed voor de motivatie, omdat je ervaringen leest van gemotiveerde mensen die ook aan het droog trainen zijn. 

Waarom het Droog Trainen Protocol en niet gewoon een dieet?

Waarom zou je voor het Droog Trainen Protocol geld gaan neerleggen terwijl je ook gewoon een gratis dieet van internet kunt halen? Goede vraag, en ik heb een nog beter antwoord voor je. 

Kijk, je kunt aan de slag gaan met een of ander dieet waarvan de bedenker claimt dat je er droog mee kunt worden. Die bedenker zal best een punt hebben maar hoe weet je zeker dat het werkt? En dat je dus niet al je tijd en moeite in iets stopt dat niet goed blijkt te werken? Het zou behoorlijk zuur zijn als na een half jaar hard werken de zomer begint en je de conclusie moet trekken dat het allemaal geen zin gehad heeft. 

Dan kun je beter voor iets kiezen wat écht werkt. Waarvan je zeker weet dat je inzet resultaat gaat opleveren. Die zekerheid motiveert daarnaast een stuk meer.

Bovendien krijg je bij het Droog Trainen Protocol niet alleen alle informatie over de voeding, ook kun je er lekker bij blijven eten én krijg je alle informatie over het trainen, het bijhouden van progressie en alle andere zaken die belangrijk zijn. 

Droog trainen is een ingewikkeld proces waarbij kleine fouten al je resultaat kunnen verpesten. Door serieus met het Droog Trainen Protocol aan de slag te gaan hoef je zelf niet meer na te denken en ga je de beste en snelste resultaten krijgen. En dat is waar het om draait. 

Voordelen en nadelen Droog Trainen Protocol mannen

Voordelen:

 • Alle informatie die je nodig hebt om een mooi droog gespierd lichaam te krijgen in één pakket;
 • Je weet zéker dat je het juiste doet;
 • Gegarandeerd goed resultaat, als je er serieus mee aan de slag gaat;
 • Niet duur voor een levensveranderend product;
 • Support van mensen met dezelfde doelen.

Nadelen:

 • Je moet best veel lezen voordat je kunt beginnen;
 • Je moet zelf je voedingsschema’s samenstellen. Dit kost iets meer tijd, maar je hebt daarna wel goed werkende voedingsschema’s waarmee je nog lekker kunt blijven eten ook, en je het dus makkelijk vol kunt houden.

Conclusie; mijn mening over het Droog Trainen Protocol Mannen

Het was je misschien al duidelijk na het lezen van deze review, maar ik ben erg enthousiast over het Droog Trainen Protocol Mannen. Je moet er wat geld voor neertellen en er serieus wat moeite in stoppen, maar je gaat sowieso resultaat krijgen. Dus ben jij serieus van plan om een droog gespierd lichaam te gaan krijgen? Dan raad ik je dit product van harte aan.

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *