jimmy joy

Jimmy Joy Plenny Shake review

Jimmy Joy Plenny Shake reviewJimmy Joy en hun Plenny Shakes, veel mensen hebben het erover. Binnen een paar jaar zijn deze shakes extreem populair geworden en steeds meer mensen gieten dagelijks een of meerdere shakes naar binnen.

Maar wat is Jimmy Joy precies? En hoe zit het met die shakes? Werkt het echt? En wat zijn de ervaringen van mensen? In dit artikel lees je alles wat je over Jimmy Joy en hun Plenny Shakes moet weten.

Wat is Jimmy Joy / Joylent

Jimmy Joy is de naam van het bedrijf, gevestigd in Amsterdam, dat Plenny Shakes en Twennybars verkoopt. Vroeger heette het bedrijf Joylent en de shakes ook, maar vanwege copyrightproblemen met het Amerikaanse Soylent moest de naam veranderen. Toen is de naam dus van Joylent in Jimmy Joy veranderd. Voor een leuk beeld van het bedrijf en hun werkzaamheden raad ik je aan de Instagram van Jimmy Joy eens te bekijken.

Hoe is Jimmy Joy ontstaan?

Jimmy Joy en de Plenny Shakes (toen nog Joylent geheten) zijn in 2014 ontstaan, toen Joey van Koningsbrugge (de oprichter) voedsel wilde maken dat alle voedingsstoffen bevat die je lichaam nodig heeft maar ongeveer net zo makkelijk is als het drinken van een glas water. Het doel was om gezond eten mogelijk te maken zonder dat je veel moeite, tijd en geld kwijt bent aan zelf koken.

Hij heeft samen met wetenschappers uitgezocht wat het menselijk lichaam per dag aan voedingsstoffen nodig heeft en al deze ingrediënten uit natuurlijke producten gehaald en bij elkaar gedaan. Denk bijvoorbeeld aan gemalen havermout (koolhydraten), gemalen lijnzaad (goede vetten), whey-eiwit, enzovoorts. Zo zijn de Plenny Shakes ontstaan.

Joey van Koningsbrugge is, zoals op hun website te lezen is, samen gaan werken met Sam Rohn en samen runnen ze nu Jimmy Joy. Het doel van het bedrijf is mensen gezonde en verantwoorde voeding te geven, waarbij er zo veel mogelijk tijd overblijft om leuke dingen te doen.

Inmiddels is Jimmy Joy uitgegroeid tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland, met een miljoenenomzet, 22 werknemers en bestellingen van over de hele wereld.

Wat zijn Plenny Shakes

Jimmy Joy is dus het best bekend om de maaltijdshakes die ze verkopen; de Plenny Shakes. Deze shakes, die je maakt door het poeder uit de zak te mengen met water, bevatten zoals gezegd alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Dus niet alleen alle eiwitten, koolhydraten, vezels en (goede) vetten, maar ook alle vitaminen en mineralen. Hier alvast een foto van de voedingswaardenlijst:

Plenny Shake voedingswaarden

Kortom; een hele makkelijke en snelle manier om een gezonde maaltijd binnen te krijgen.

In een zak zitten drie maaltijden en een maaltijd beval zo’n 700 kcal.

Naast de Plenny Shakes verkoopt Jimmy Joy ook nog Plennybars. Dit zijn kant en klare repen die twintig procent van de hoeveelheid voeding die je lichaam op een dag nodig heeft bevatten. In dit artikel ga ik echter alleen in op de Plenny Shakes.

Voor wie zijn Plenny Shakes bedoeld?

Plenny Shakes van Jimmy Joy zijn voor iedereen bedoeld die gezonder wil eten. En voor iedereen die niet veel tijd kwijt willen zijn aan eten. En voor iedereen die een bijvoorbeeld wil afvallen of aankomen. Man, vrouw, jong, oud, het is voor iedereen gezond en het past bij iedereens doelen.

Het mooie is, je kunt zelf kiezen hoe zwaar je de shake maakt. Drieënhalve maatschep (meegeleverd) van het poeder staat gelijk aan ongeveer 700 kcal. Wil jij afvallen? Dan kun je ervoor kiezen om kleinere porties te nemen.

Wil je juist (spier)massa aankomen? Dan kun je een grotere portie nemen. Ben je geen grote eter? Dan neem je weer een kleine portie. Je kunt dus per doel en situatie heel makkelijk zelf bepalen hoeveel kcal je binnenkrijgt.

Welke soorten Plenny Shakes heb je?

Waar Joylent begon met één soort shake (de normale) biedt Jimmy Joy nu verschillende soorten aan:

 • Plenny Shake original; de normale
 • Plenny Shake Active; de sport-editie. Bevat meer eiwit en koolhydraten, en nog wat stoffen voor meer spiergroei!

Plenny Shake Sport

De normale shakes komen in verschillende smaken; banaan, aardbei, chocolade, mango en vanille. De Active-variant komt in de smaken banaan, vanille, chocolade, aardbei en neutraal. Ook zijn er soms limited-edition smaken, zoals speculaas en framboos.

Hoe maak je de Plenny Shakes klaar?

Zoals gezegd, en zoals Jimmy Joy dat als doel heeft, maak je de shake heel makkelijk klaar. Je doet het poeder met het bijgeleverde maatschepje in de shakebeker (kun je er voor vier euro bij kopen). Vervolgens doe je er een halve liter water bij en schud je even tot het poeder is opgelost. Je hoeft het alleen nog maar op te drinken.

Hoe worden de shakes gemaakt?

Ik ben zelf voor een proeverij naar de fabriek van Jimmy Joy geweest. Daar heb ik tijdens de rondleiding gezien hoe groot het bedrijf is en hoe Plenny Shakes worden gemaakt. Er staat in een volledig afgesloten ruimte, waar niemand naar binnen mag, een hele grote mixmachine.

Daar worden alle ingrediënten (allemaal natuurlijke producten, in combinatie met de vitaminemix) bij elkaar gegooid en volledig fijngemalen, zodat het goed mixt in je shakebeker. Vervolgens wordt dit in zakken gegoten en worden ze dichtgemaakt, zodat er niks meer bij kan komen. Klaar om verscheept te worden!

Wanneer neem je een Plenny Shake?

Jimmy Joy staat dus voor gezond en voor gemak. Het is met de Plenny Shakes dus heel makkelijk om een gezonde maaltijd binnen te krijgen. Als je bijvoorbeeld moeite hebt met in de ochtend eten, vanwege tijdgebrek of te weinig honger, is het een uitkomst.

Veel mensen slaan het ontbijt namelijk over, wat heel slecht voor je is. Zelfs moeilijke ontbijters krijgen Plenny Shake makkelijk weg, en mensen die weinig tijd hebben kunnen onderweg naar werk in de trein of auto hun shake opdrinken. Ik doe het zelf vaak op de fiets, of zelfs onder de douche. Ontbijten kost geen tijd en moeite meer. Langer slapen!

Ook kun je het makkelijk als lunch nemen. Heb je tijdens werk weinig tijd voor een maaltijd? Of geen geld om weer ergens een duur broodje te eten? Plenny Shake. Ik neem vaak een hele zak mee, en een shakebeker, zodat ik altijd eten bij me heb. Wat ook ideaal is is om na je werk een shake te nemen, onderweg naar de gym. Het is een goede bodem om hard te gaan trainen.

En ben je lui? Geen zin om te koken en zou je er normaal gesproken op zo’n moment een pizza of een vieze magnetronmaaltijd ingooien? Ook dan is het een uitkomst. Heb je toch nog een gezonde maaltijd in je lichaam.

De mogelijkheden zijn eindeloos. Ik wil nog één situatie benadrukken wanneer Plenny Shake extreem goed van pas komt. Namelijk op reis. Het probleem van reizen is dat je vaak op plekken bent waar geen normaal voedsel te krijgen is. Je kunt vaak nergens iets anders kopen dan vieze zoetige broodjes, er wordt alleen bedorven kip aangeboden ergens op een straathoek of er is überhaupt niks te koop.

In deze situatie ben je heel erg blij dat je Plenny Shake bij je hebt en toch je voedingsstoffen binnenkrijgt. Zeker als je zoals ik bent en elke twee uur honger hebt.

Had ik trouwens al gezegd dan een Plenny Shake zeer goed tegen de kater werkt? Vocht, vetten, energie, vitaminen, allemaal dingen waar jij je beter van gaat voelen. Mocht je een keer iets teveel gedronken hebben, dan ga je je hiermee een stuk beter voelen 🙂

Je hoeft trouwens echt niet ineens je hele levensstijl om te gooien. Niet iedereen neemt drie shakes per dag. Veel mensen die ik ken ontbijten er alleen mee, anderen nemen het een keer per week mee tijdens het mountainbiken. Je gebruikt het wanneer het jou uitkomt.

Maar kun je dan alleen nog maar Plenny Shakes ‘eten’?

De meeste mensen zien eten ook als een gezellige aangelegenheid. Iets dat je met vrienden, familie en/of je partner doet. Voor die mensen heb ik goed nieuws, dat kun je gewoon blijven doen. Het voordeel van de shakes is juist dat wanneer je géén zin hebt om tijd aan eten te besteden, het ook niet hoeft.

Jimmy Joy zelf vindt het juist belangrijk dat je, omdat je geen tijd kwijt bent aan eten, veel tijd over hebt om leuke dingen te doen.

Kun je alleen op Plenny Shakes leven?

Het is, ook al heb je er waarschijnlijk geen zin in, mogelijk om alleen maar op Plenny Shakes te leven. Alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft zitten er immers in. Ook zijn er op YouTube een hoop filmpjes te vinden waarin mensen laten zien dat ze bijvoorbeeld zes maanden lang alleen op deze shakes geleefd hebben. In de video deelt een man zijn ervaring erover. Hij leeft nog en is kerngezond. 

Update: inmiddels is er zelfs iemand die drie jaar lang alleen op Plenny Shakes geleefd heeft. Hij heeft vet verbrand en er spiermassa bijgekregen.

Sommigen vragen zich af of Plenny Shakes veilig zijn. We kunnen hieruit dus concluderen dat dat inderdaad zo is.

Zijn Plenny Shakes echt gezond?

In de Plenny Shakes zitten alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Ook de vitaminen en mineralen. Krijg jij met gewone voeding op een dag bijvoorbeeld genoeg eiwitten binnen? En krijg je genoeg vezels, complexe koolhydraten en goede vetten binnen? De kans is zeer groot van niet. En hoe zit het met de vitaminen? Eet je genoeg gevarieerd groenten en fruit om alle vitaminen binnen te krijgen? En dan hebben we nog de mineralen, zoals ijzer, fosfor, calcium enzovoorts.

Wat doe je om per dag genoeg van die voedingsstoffen binnen te krijgen?

De kans is nu eenmaal zeer groot dat je niet al deze (en andere) belangrijke voedingsstoffen met normale voeding binnen krijgt.

En dat terwijl je lichaam ze hard nodig heeft en tekorten tot serieuze problemen kunnen leiden.

Jimmy Joy heeft zijn best gedaan om al deze voedingsstoffen in de Plenny Shakes te verwerken. Je hoeft je dus niet meer druk te maken of je alles wel binnen krijgt. Daarnaast krijg je met normale voeding heel makkelijk te veel suiker en zout binnen. Ga maar na.

In normaal eten zit vaak veel te veel suiker.

Een boterham met hagelslag? 10 gram suiker. Waarom je überhaupt een boterham met hagelslag zou eten is mij een raadsel, maar veel mensen doen het. Een bak yoghurt met cruesli? Dan zit je ook al gauw op 15 gram suiker. Een klodder ketchup op je broodje bij de lunch bestaat ook al voor 40% uit suiker. Er wordt aangeraden niet meer dan 25 – 35 gram suiker op een dag te eten. Alleen met die boterham en de cruesli zit je daar al aan en dan is de dag pas net begonnen. Mensen in Nederland krijgen gemiddeld 122 gram suiker per dag binnen. Veel teveel dus.

Hetzelfde geldt voor zout. Dit krijg je ook veel te makkelijk binnen, waardoor je al snel boven de aanbevolen dagelijkse bovengrens (6 gram) gaat. De gemiddelde inwoner van Nederland krijgt per dag namelijk 9 gram zout binnen.

Het fijne aan de shakes is dat je daarmee je suiker- en zoutinname beperkt houdt, omdat er van deze slechte voedingsstoffen relatief weinig in zit. Zo blijf je altijd binnen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Heb je dan geen honger na zo’n shake?

Veel mensen vragen zich af of je wel een verzadigd gevoel hebt na een Plenny Shake. Het antwoord daarop is ja. Je hebt na een shake totaal geen honger meer. Zelfs ik niet, terwijl ik veel sport en eigenlijk altijd honger heb. Ik zit een paar uur vol van één shake.

Plenny Shake en fitness

Een veelgestelde vraag aan Jimmy Joy is of Plenny Shakes ook passen bij een bepaald sportdoel. Bijvoorbeeld spiermassa kweken of vet verbranden. Het antwoord hierop is ja. Allereerst is spiermassa kweken extra makkelijk met Plenny Shakes, omdat je heel makkelijk alle eiwitten, koolhydraten en andere voedingsstoffen binnenkrijgt die je lichaam nodig heeft om spiermassa aan te maken.

Dus als je hard traint maar het moeilijk vindt om veel te eten (wat onmisbaar is bij spieropbouw), dan zijn Plenny Shakes een goede uitkomst. Ook bij het bulken is het heel handig. Zelf ben ik bezig met het opbouwen van spiermassa en vraag me inmiddels af hoe ik het ooit zonder deze shakes heb gekund.

Krachttraining met Plenny Shakes

Tegelijkertijd kun je er heel erg goed mee afvallen. Je kan namelijk heel makkelijk bijhouden hoeveel calorieën je binnenkrijgt. Daarnaast krijg je ook geen overschot aan suiker en andere slechte stoffen binnen. Door de hoeveelheid eiwit blijft je spiermassa zo goed mogelijk behouden, maar zul je vet gaan verliezen. Dus ook om gezond af te vallen zijn de shakes een uitkomst.

Plenny Shake review

Je weet nu wat Jimmy Joy is en je weet ongeveer alles over de Plenny Shakes. Maar wat zijn nu de ervaringen van mensen? Hieronder ga ik nog wat dieper in op mijn ervaringen, en op de ervaringen van anderen.

Hoe smaken de shakes?

Als ik mensen vertel dat ik vaak in plaats van een maaltijd een Plenny Shake neem is de eerste reactie vaak “dat is toch niet lekker?”. Deze mensen hebben er weinig van begrepen. Ten eerste gaat het niet per se om de smaak, maar meer om het gemak en om hoe gezond het is.

Ten tweede smaken de shakes wél lekker. Je moet misschien wel even aan de structuur wennen, want niet iedereen is gewend om maaltijdshakes te drinken. Het lijkt een beetje op een milkshake maar dan iets minder zoet. En iets meliger. Zelf ben ik groot fan van de smaken chocolade en aardbei, en drink deze oprecht met plezier. Dus hoe smaken de shakes? Wat mij betreft goed.

Prijs

En hoe zit het met de prijzen bij Jimmy Joy? Hoe meer je bestelt, hoe goedkoper het per zak is. Koop je 5 zakken (=ongeveer 17 maaltijden van 720 kcal), dan betaal je 30 euro. Dan betaal je dus iets minder dan 2 euro per maaltijd. 10 zakken kost je 55 euro en 30 zakken 150 euro.

Bij Jimmy Joy is verzenden voor Nederland, België en Duitsland boven de 50 euro gratis, anders betaal je 5 euro. Daarom koop ik meestal 10 zakken voor 55 euro en betaal dus ongeveer 1,70 euro per maaltijd.

Oplosbaarheid

Nog een klein puntje; de oplosbaarheid van de shakes. Je wil uiteraard geen klonten in je shake hebben. Gelukkig gebeurt dat ook niet. Je moet even goed schudden maar dan heb je een fijne, zuivere massa, zonder stukjes. Je giet het makkelijk naar binnen. Wel zakken de koolhydraten meer naar beneden wanneer je hem even laat staan, maar door even te roeren of te schudden los je dat zo weer op.

Mijn ervaring met Plenny Shake

Even kort door de bocht; alles wat Jimmy Joy belooft doen de Plenny Shakes ook. Het werkt.

Om te beginnen zit ik na een shake ook echt een paar uur vol. Als ik om 8 uur ontbijt met een Plenny Shake krijg ik pas tegen 11 uur weer een hongergevoel. En ik ben een grote man die veel sport. Ik ken vrouwen die een halve dag op een halve shake kunnen leven.

Ook het fitnessen gaat goed met een shake achter de kiezen. Veel energie dankzij de complexe koolhydraten en vetten, en een hoog eiwitgehalte voor goed herstel van de spieren.

Omdat een shake weinig suiker bevat en makkelijk verteerbaar is heb je nooit last van de zogeheten after dinner dip. Normaal gesproken heb je vaak na een maaltijd dat je ineens erg moe en sloom wordt, omdat het eten dan zo zwaar op de maag valt. Of je hebt een extreme energiepiek door de suiker, waarna je helemaal inkakt. Hiervan is bij de Plenny Shakes geen sprake. Je drinkt de shake op en je bent weer bijgetankt. Direct weer energie en een zeer gezond gevoel.

Jimmy Joy Plenny Shake

Zoals ik al eerder zei, het is heel fijn om in de ochtend geen tijd kwijt te zijn aan ontbijten. Ik drink mijn shake op de fiets op en heb direct alle gezonde voedingsstoffen binnen. Ook is het heel fijn om altijd een zak Plenny Shake bij je te hebben, zodat je altijd direct een gezonde maaltijd kunt nemen en geen dure en ongezonde broodjes hoeft te kopen.

Veel mensen in mijn omgeving waren sceptisch over het gebruik van deze shakes. Ze geloofden niet dat het echt kon werken. Inmiddels zijn veel mensen overtuigd en zie ik steeds meer vrienden en familie die ook dagelijks een of meerdere shakes wegwerken.

Zoals je kunt lezen ben ik heel erg enthousiast. Ik gebruik de shakes al jaren met plezier. Zijn er dan ook nog minpunten aan de Plenny Shakes? Ja. Die lees je onderaan deze blog.

Ervaringen van anderen

Op de website en op de Facebookpagina van Jimmy Joy kun je recensies van andere gebruikers lezen. Ik heb er een paar voor je uitgevist:

 • Valentin zegt dit: “It really helped me to save money and to take control my calorie-intake in stressful times. The best thing for me is that i don’t get the tiredness after lunch from these shakes”.
 • Mauro zegt dit: “Ordered your product for the first time and I’m absolutely in love with it. I always hated lunchtime with boring sandwiches which take too much time to prepare and eat. This product is delicious, time saving and healthy”.
 • Sander zegt het volgende: “Jimmy Joy smaakt prima en is erg handig als je weinig tijd hebt of gewoon niet na wil denken over gezond eten”.
 • Wim is ook enthousiast: “Erg handig om alle vitaminen etc. tot je te nemen en goed te pruimen, ben er zelfs 6 kilo van afgevallen na een maand alleen Jimmy Joy (ik was niet zo’n gezonde eter) en ik gebruik het nu als ontbijt/lunch en ‘s avonds eet ik vaak vast voedsel”
 • Jeroen zegt het volgende: “Dankzij Jimmy Joy heb ik de tijd om te gaan wandelen tijdens mijn middagpauzes!”

Pluspunten en minpunten Plenny Shakes

Allereerst de pluspunten:

 • Makkelijk!
 • Snel!
 • Gezond!
 • Geen overschot aan voedingsstoffen (suiker, zout) die slecht voor je zijn
 • Alles wat je lichaam nodig heeft
 • Geen afwas
 • Goedkoop
 • Altijd voeding bij je
 • Makkelijk mee te nemen
 • Spiermassa aankomen
 • Afvallen
 • Lekker
 • Lost goed op
 • Geen after dinner dip
 • Je krijgt direct een halve liter water binnen
 • Voor de veganisten onder ons; makkelijk veganistisch eten
 • Goed tegen de kater

Dan nu de minpunten:

  • De smaak kan wat melig zijn. Hier wen je gelukkig snel aan.
  • Een dag alleen maar shakes drinken wordt eentonig. Je krijgt zin in vast voedsel, zeker als het tijd is voor het avondeten. Gelukkig kan je er gewoon normaal bij blijven eten
  • Sommigen zeggen dat vitaminen verkregen uit echte groenten en fruit beter zijn dan de vitaminen in maaltijdshakes, die kunstmatig zijn. Hier is echter nog geen duidelijkheid over. Aan de andere kant; hoe gezond is een broccoli die met chemisch middel is bespoten om ongedierte te bestrijden? En hoe zit het met de kunstmatige grond waarin de groenten groeit?
  • Je moet niet teveel dezelfde smaak drinken, want dat wordt je snel zat. Gelukkig kun je genoeg variëren.
  • Er zitten zoetstoffen in. De vraag is natuurlijk of deze nou slecht voor je zijn of niet, daar zijn onderzoekers het nog niet helemaal over eens. Gelukkig is er een variant die geen zoetstoffen bevat, namelijk de Plenny Shake Active, en dan de Neutral versie.

Mijn Plenny Shake conclusie

Jimmy Joy heeft met Plenny Shake een heel goed product op de markt gebracht. Je moet even wennen aan het gebruik ervan, maar het heeft zo ontzettend veel voordelen, dat ik echt iedereen aanraad het te proberen.

Waar koop je het?

Je kunt je Plenny Shakes online bestellen, op de webiste van Jimmy Joy.

Geniet ervan!

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *