beste krachtstation voor thuis

Het beste krachtstation voor thuis

Wat is het beste krachtstation voor thuis? Dat is het krachtstation dat ik zelf ook thuis heb staan. Zie de foto’s verderop in dit artikel. Je hebt verder letterlijk niks nodig om thuis gespierd te worden of om thuis af te vallen.

Dus zonder sportschool. Lekker thuis trainen. Nooit rekening houden met openingstijden, reistijd en hippe sportkleding moeten kopen. Oja, geen abonnementsgeld.

Daarnaast, je kunt even snel tussendoor trainen, ook al heb je maar een half uurtje. De drempel om daadwerkelijk te gaan trainen is zó laag als je een thuisgym hebt, dat je geen excuus meer hebt om niet te gaan. Trainen kost hiermee bijna geen tijd meer en je bent binnen no-time fit. 

In dit artikel:

 • wat het beste krachtstation voor thuis is
 • een inkijkje in mijn woonkamer
 • waarom hij zo goed is, maar toch niet duur
 • welke oefeningen je er allemaal mee kunt doen (hint: alle oefeningen die je nodig hebt)
 • een trainingsschema voor dit apparaat (voor spieropbouw en voor vetverbranding)
 • waar je op moet letten als je een krachtstation voor thuis gaat kopen
 • wat andere concurrerende sites je allemaal voor veel te dure troep aan willen smeren

Het beste krachtstation voor thuis

Daar is ie dan, het beste krachtstation voor thuis (met zoals beloofd zelfs een kleine blik  in mijn woonkamer):

beste krachtstation voor thuis
Op deze manier te gebruiken als squatrek

Dit is het Multi Squat Rack van Gorillasports. Laat je niet misleiden door de naam. Dit is niet alleen een squatrek, maar je kunt hem makkelijk omtoveren tot nog meer veel. Kijk maar:

thuis bankdrukken
Zo gebruik je hem om te bankdrukken

 

thuis incline bankdrukken
Incline bankdrukken

 

thuis barbell military press
Barbell military press

 

thuis dips
Lekker thuis dips doen (met de handvatten je je uit ziet steken)

Ik heb dit krachtstation al sinds de corona-lockdown in maart 2020 begon. Iedereen klaagde over dichte sportscholen, maar ik kon gewoon blijven trainen. Ik ben in de lockdown gespierder geworden dan in de periode daarvoor, toen de sportscholen nog open waren. 

Klik op deze link voor de webwinkel waar ze ‘em verkopen. In de webwinkel heet het een squatrek, maar het is veel meer dan dat. Je kunt er alle belangrijke oefeningen mee doen. 

En oprecht, elke oefening die ik in dit artikel beschrijf kun je er gewoon echt goed mee uitvoeren. Je hoeft letterlijk geen abonnement meer bij de sportschool te hebben.

Wat nog meer?

Er zijn wel twee dingen essentieel om erbij te kopen, anders kun je de oefeningen alsnog niet uitvoeren:

 • Een barbell met gewichtschijven (anders heb je geen gewicht om op te tillen)
 • Een bankje (om te kunnen bankdrukken)

Gelukkig zijn ook hier betaalbare opties voor.

Optioneel

 • Ook heb ik er nog twee schijven van 20 kg en twee van 10 kg bij gekocht bij gekocht. Voor het nog zwaardere werk. Maar de beginner kan prima zonder
 • Wat ik zelf nog een fijne toevoeging aan mijn homegym vind is het pull-up rekje, dat je in je deuropening klemt en waar je pull-ups mee kunt doen. Voor de extra gespierde rug en biceps.

Je moet er dus nog wat bij kopen maar dan nog ben je goedkoper uit dan met die rare apparaten die andere sites aanprijzen. Daarover later meer. 

Oke, nu weet je wat het beste krachtstation voor thuis is, en wat je erbij nodig hebt. Dan ga ik je nu vertellen waarom dit krachtstation zo goed is.

Waarom is dit krachtstation het best?

Ik zal je kort uitleggen het krachtstation dat ik aanraad de beste is die je in huis kunt halen. 

 1. Om te beginnen is hij relatief goedkoop. Het hoeft dus gelukkig geen duizenden euro’s te kosten om thuis gespierd te worden of af te vallen.
 1. Daarnaast kun je er zoals ik al zei alle belangrijke oefeningen mee doen (mits je dus het bankje en de barbell met gewichten erbij neemt die ik hierboven al liet zien):
 • Squats
 • Deadlifts
 • Bankdrukken 
 • Incline bankdrukken
 • Overhead press (zittend en staand)
 • Dips
 • Bent over rows
 • Biceps curls
 • Triceps extensions
 • Calf raises
 • Ab-rollouts

Meer heb je echt niet nodig, maar de creatieve fitnesser kan ongetwijfeld nog veel meer oefeningen bedenken.

Met de hier genoemde oefeningen kun je élke spiergroep in je lichaam trainen. Bovenbenen, hamstrings, kuiten, billen, buikspieren, borstspieren, schouders, onderrug, bovenrug (je weet wel, om die v-vorm te krijgen), biceps en triceps. 

Daarbij; je traint alles met de barbell. En dit is veel beter voor je resultaten dan trainen met machines. Dit komt omdat je met barbell veel meer spiervezels gebruikt dan met machines. Aangezien je ook nog de barbell in evenwicht moet houden en zelf de beweging moet maken. Veel efficiënter dus. 

Waar moet je op letten bij een krachtstation voor thuis?

 • Dat je er ruimte voor hebt! Meet dus eerst of het past.
 • Dat je er alle belangrijke oefeningen mee kunt doen. Je wil niet dat je maar een aantal spiergroepen kunt trainen. Nee, je wil alles thuis kunnen trainen zodat je je fitnessdoelen volledig thuis kunt behalen.
 • Dat je er niet teveel geld voor betaalt

Schema voor bij dit krachtstation

Nu we toch bezig zijn, kan ik je direct wel even een schema’tje geven dat je thuis met dit krachtstation kunt gaan volgen toch? Hier een schema voor 3 dagen in de week.

OefeningAantal setsAantal herhalingen
Squats410
Bankdrukken410
Deadlifts410
Pull-ups410
Overhead press410
Biceps curl410
Triceps extension410

Een simpel maar doeltreffend schema waarmee je je hele lichaam traint. Wil je spiermassa aankomen? Ga er veel bij eten. Lees hierover meer in mijn voedingsschema voor spieropbouw. Wil je afvallen? Ga dan voor een calorietekort. 

En vrouwen, wees niet bang dat je te gespierd wordt van krachttraining. Dat gebeurt alleen wanneer je er écht veel bij gaat eten en zelfs dan gaat het nog niet zo snel als bij mannen. Vrouwen worden van krachttraining juist mooi gevormd, niet gespierd. 

Waarom raden andere sites andere krachtstations voor thuis aan?

Je bent op internet misschien al wel meer krachtstations voor thuis tegengekomen. En die waren hoogstwaarschijnlijk een stuk duurder dan degene die ik aanraad. En waarschijnlijk zagen ze er ongeveer zo uit:

Waarom is dit een minder goede optie? Om te beginnen; duur! Daarnaast, het zijn machine-oefeningen. Dus veel minder effectief dan oefeningen met een barbell.

Maar waarom raden ze deze dingen dan aan? Dat komt omdat deze sites voor elk krachtstation dat verkocht wordt een geldbedrag krijgen. Dit is zo’n 5% van het bedrag dat betaald wordt door de klant. Dus koop jij via deze website een krachtstation van 1000 euro? Dan krijgt de website die hem aanraadde 50 euro. Dus hoe duurder het apparaat is dat verkocht wordt, hoe meer geld deze websites eraan verdienen. Logisch dus dat ze je de duurste apparaten willen aansmeren. 

Het maakt ze verder niet zoveel uit dat jij voor veel minder geld een veel beter krachtstation had kunnen kopen. 

Waarom doe ik dat dan niet? Omdat ik liever oprecht ben, mijn naam zuiver houd en liever heb dat mensen goede producten kopen in plaats van onzin. 

Conclusie

Lang verhaal kort; het Multi Squat Rack Gorillasports is het beste krachtstation voor thuis, als je voor betaalbaar wilt gaan.

Koop er daarnaast een bankje en een barbell bij, en je kunt thuis al je fitnessdoelen bereiken.

Veel plezier ermee!

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *