buik droog trainen

Buik Droog Trainen

Wil jij je buik droog trainen? Zodat je in de zomer met een strakke buik over het strand kunt flaneren? Dan heb ik goed nieuws. In dit artikel vertel ik je precies wat jij wel en niet moet doen om je buik droog te trainen. Ik vertel je waarom het goed is, hoe het werkt en wat je precies moet doen. 

Ik kan je alvast verklappen dat het niet makkelijk is, maar wanneer je het doet zoals ik zeg gaat het zeker lukken en krijg jij een mooie, droge en strakke buik. 

De hoofdpunten uit dit artikel kort samengevat:

 • Een droge buik is mooi en gezond;
 • Je buik droog trainen kost tijd;
 • De principes ervan gelden voor mannen en voor vrouwen;
 • Je kunt niet plaatselijk vet verbranden: buik droog trainen = lichaam droog trainen;
 • Doe vooral krachttraining en minder cardio;
 • Voeding is extreem belangrijk;
 • Veel andere artikelen over droog trainen op internet staan vol onzin.

Waarom zou je je buik droog trainen?

Waarom zou je je buik droog willen trainen? Waarom wil iedereen een droge, strakke buik?

Om te beginnen vinden wij mensen het esthetisch mooi en aantrekkelijk. Een droge, strakke buik wordt als gezond en vruchtbaar gezien. Vanuit biologisch oogpunt gezien is het dus goed voor de voortplanting. Bij zowel mannen als vrouwen. Ook zie je eraan dat iemand geen overgewicht heeft en dus goed voor zichzelf zorgt. Ook weer biologisch gezien een teken van een goede partner om je mee voort te planten en nageslacht groot te brengen. Hoe kan iemand immers goed voor jouw kinderen zorgen als diegene nog niet eens goed voor zichzelf kan zorgen? 

Daarnaast: te veel buikvet is niet alleen onaantrekkelijk, maar ook echt ongezond. Het zorgt voor verhoogde kans op verschillende ziektes en aandoeningen zoals verschillende typen kanker, diabetes type 2 en, hart- en vaatziektes en slaapapneu.

Tot slot: iedereen heeft een sixpack, alleen bij de meeste mensen zit deze nog onder een laag vet. Weet je het buikvet grotendeels weg te werken, dan zie je vanzelf een sixpack!

Genoeg redenen om zo snel mogelijk te beginnen met het droog trainen van je buik dus. 

Hoe werkt je buik droog trainen? 

Je kunt niet plaatselijk vet verbranden. Sommige mensen willen een drogere buik hebben en gaan dan alleen maar buikspieroefeningen doen. Zonde van de tijd en moeite want het werkt niet zo. Blijf dus weg van crunches, sit-ups en dat soort onzin.

Je verbrandt vet over je hele lichaam tegelijk (al is je buik vaak wel een van de eerste plekken waar het begint, dus dat is goed nieuws). 

Krachttraining!

Belangrijk: wat jij dus moet doen om je buik droog te trainen: het vetpercentage van je hele lichaam naar beneden brengen. Vet verbranden dus! En dat doe je door meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt. En dat doe je door minder te gaan eten en meer te gaan sporten. En dan vooral krachttraining (ja, ook voor vrouwen geldt dit) om spiermassa te kweken, want:

 • Krachttraining verbrandt meer calorieën dan cardio;
 • Je wil zoveel mogelijk spiermassa behouden, want dan blijft je lichaam mooi gevormd. Anders word je gewoon dun en slap en blijf je vettig. Niet mooi. Spiermassa zorgt ervoor dat je lichaam er mooi, atletisch, gezond en aantrekkelijk uitziet. Dat geldt voor mannen en voor vrouwen;
 • Ook zorgt spiermassa ervoor dat je er eerder droog uitziet omdat je spieren onder je laagje vet goed zichtbaar worden;
 • Daarnaast verbrandt spiermassa ook in rust calorieën. Dus hoe meer spiermassa, hoe meer vet je verbrandt en hoe sneller je een droge buik hebt.

Pas dus op voor websites die zeggen dat je voor een droge buik cardio en buikspieroefeningen moet doen. Deze mensen weten niet waar ze het over hebben.

Om je buik droog te trainen moet je dus je hele lichaam droog trainen. Zo krijg je een mooi, afgetraind en gezond lichaam.

Buik droog trainen stappenplan

Je buik droog trainen is dus je lichaam droog trainen. Dat doe je in grote lijnen als volgt:

Stap 1: bereken je caloriebehoefte;

Stap 2: bereken welke hoeveelheden eiwitten, koolhydraten en vetten je binnen moet krijgen;

Stap 3: houd je calorieën en macronutriënten bij (ik gebruik hiervoor de app MyFitnessPal);

Stap 4: maak een paar foto’s van je lichaam, zodat je je progressie bij kunt houden;

Stap 5: beginnen! Ga aan krachttraining doen om vet te verbranden en spiermassa te kweken en te behouden;

Stap 6: zet door. Blijf goed op je voeding letten en blijf krachttraining doen. De resultaten komen vanzelf en voor je het weet heb je een strakke en droge buik.

Buik droog trainen schema’s

Om je alvast op weg te helpen met het droog trainen van je buik heb ik een aantal trainingsschema’s (voor mannen én vrouwen) en voedingsschema’s (ook voor mannen en vrouwen) gemaakt. Zonder schema’s heb je geen houvast en ga je geen resultaat boeken. Alles draait om weten hoe je moet trainen en wat je moet eten, en consistentie daarin. 

Succes!

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *