Droog trainen recepten

Lukt het nog niet met droog trainen? Geen probleem! Wij hebben de beste droog trainen recepten en maaltijden voor jou op een rijtje gezet!

Veel mensen willen graag een fit, droog en strak lichaam, maar dit lukt bij lang niet iedereen. Vet verbranden en daarbij wel je spiermassa behouden (droog trainen) kan namelijk erg lastig zijn.

Droog trainen werkt niet wanneer je voeding niet goed is. Een gezond eetpatroon is een essentieel onderdeel van het afvallen en fit worden. Wil jij ook aan de slag met droog trainen en weet je niet goed wat je moet eten? Of misschien ben je al een tijdje bezig met droog trainen, maar ben je niet tevreden over de resultaten. Geen nood. Je bent zeker niet de enige. 

Daarom delen wij de meest effectieve en lekkerste recepten en maaltijden bij het droog trainen. Zo weet je zeker dat je in no time het lichaam van je dromen kunt krijgen.

De lekkerste recepten voor bij het droog trainen

Het is belangrijk gezond en eiwitrijk te eten tijdens het droog trainen. Eiwitten zorgen ervoor dat je zo veel mogelijk spiermassa behoudt tijdens het droog trainen en je spieren dus mooi zichtbaar worden tijdens het afvallen. Ook weet je dat eieren, rundvlees, kwark, kip, zalm, tonijn, sojabonen en eiwitshakes rijk zijn aan eiwitten en daarom onmisbaar zijn in je dieet tijdens het droog trainen. Dan is het nu tijd voor het echte werk: achterhalen welke lekkere maaltijden je kunt bereiden met deze ingrediënten!

Hieronder hebben we een aantal lekkere en makkelijke recepten voor tijdens het droog trainen op een rijtje gezet.

Droog train recept 1: Omelet zonder dooier

Een goede dag begint met een goed ontbijt. Wil je zo snel mogelijk veel eiwitten binnenkrijgen? Maak dan een lekkere omelet zonder dooiers! Voeg hier wat bacon en twee sneetjes volkorenbrood aan toe. Maak je ontbijt af met verse tomaatjes, komkommers en voeg eventueel hummus toe aan je ontbijt voor meer smaak. Zo kun je genieten zonder schuldgevoel.

Droog train recept 2: Kip kerrie met witte rijst en groenten

Iedereen is fan van kip, rijst en groenten. Spice it up met een overheerlijke kerrie-marinade en voeg je favoriete groenten toe (zoveel je wil). Kies bijvoorbeeld uit sperziebonen, paprika, broccoli en maïs.

Droog train recept 3: Penne bolognese met rundgehakt

Je kunt nooit de mist in gaan met een heerlijke pasta. Wil je graag letten op je lijn en toch genoeg eiwitten binnenkrijgen? Met penne bolognese en rundgehakt is dit mogelijk. Houd je porties klein om je calorie-inname te beperken en maak gebruik van extra mager rundvlees en veel verse tomaten. Smullen maar!

Droog train recept 4: Mexicaanse bonen met ei en avocado

Meng kidneybonen, gesneden groenten, maiskorrels, Mexicaanse kruiden en zout in een kom en doe dit in de oven. Breek in het midden een ei en strooi er kaas overheen. Schuif de maaltijd opnieuw in de oven tot het eiwit begint te stollen. Maak het gerecht af met avocado. 

Droog train recept 5: Kipsalade met feta

Een kipsalade is altijd goed! Meng kipfilet met verse spinazie, ijsbergsla, tomaatjes, komkommer, ui en feta. Voeg een scheutje balsamico azijn toe voor de smaak. Geniet ervan!

Droog train recept 6: Geroosterde bloemkoolroosjes met kalkoenfilet

Wist je dat kalkoenfilet rijk is aan eiwitten? Met deze maaltijd krijg je dus lekker veel eiwit binnen. Meng olijfolie en paprikapoeder in een kom en voeg hier bloemkoolroosjes aan toe zodat deze goed bedekt worden met het mengsel. Vervolgens verdeel je de bloemkoolroosjes over een bakplaat en plaats je deze in de oven. Doe de kalkoenfilets in een hete koekenpan en bak ze mooi bruin. Schep de geroosterde bloemkoolroosjes op de borden en leg de kalkoenfilets ernaast. Voeg eventueel magere kwark of Griekse yoghurt toe als finishing touch. 

Vergeet niet om ook lekkere en eiwitrijke tussendoortjes te eten! Denk bijvoorbeeld aan magere kwark met granola, je favoriete eiwitshake of een handje vol noten.

Veel gestelde vragen over droog trainen en droog trainen maaltijden

Vóór of tijdens het droog trainen worden er altijd een aantal vragen gesteld. We hebben een selectie gemaakt van de meest gestelde vragen. Waarschijnlijk staat jouw vraag hier ook tussen!

Wat is droog trainen?

Om goed te kunnen droog trainen is het een goed idee scherp te krijgen wat droog trainen precies is. Wellicht ben je al bekend met het concept. Het is immers een term die veel wordt gebruikt in de fitnesswereld. Het wordt ook wel ‘cutten’ genoemd. In principe is droog trainen het verliezen van zo veel mogelijk vet terwijl je zo veel mogelijk spiermassa probeert te behouden. Door vet te verliezen en tegelijkertijd spiermassa te behouden, kun je ervoor zorgen dat je spieren beter zichtbaar worden. Dit is dan ook de reden waarom bodybuilders aan droog trainen doen. Zij worden beoordeeld op de zichtbaarheid van hun spieren. Met droog trainen verdwijnt onderhuids vet en worden je spieren beter zichtbaar. Hierdoor lijken ze ook nog eens groter! Toch hoef je geen bodybuilder te zijn om aan de slag te gaan met droog trainen. Ook fanatieke sporters en mensen die graag een fit en strak lichaam willen, zijn fan van deze methode. Droog trainen is het tegenovergestelde van ‘bulken’, waarbij je juist de focus legt op een hogere calorie-inname. Om succesvol te kunnen droog trainen dien je je trainingsschema en voedingspatroon zodanig aan te passen dat je vetmassa verliest en zo veel mogelijk spiermassa kunt behouden. Je moet dus niet alleen aan de slag in de sportschool, maar ook goed op je voeding letten! De meeste mensen weten dat dit erg lastig kan zijn. Wij vertellen je graag hoe je dit het beste kunt doen.

Wat is het belang van eiwitten in droog trainen maaltijden?

We vallen maar direct met de deur in huis: eiwitten zijn dé belangrijkste factor bij het droog trainen. Waarom? Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn de bouwstoffen van onze lichamen. Onze spieren hebben eiwitten nodig om te kunnen herstellen en te groeien. Ook hebben we eiwitten nodig om onze spieren sterk te houden. 

Tijdens het droog trainen ben je veel bezig met het verbranden van calorieën. Door calorieën te verbranden, verlies je niet alleen vet, maar kan je spiermassa ook kleiner worden. Als je bezig bent met droog trainen, is dit natuurlijk niet wat je wilt. Je doel is immers om vet te verliezen én zo veel mogelijk spiermassa te behouden. Hoe zorg je er dan voor dat je spiermassa niet kleiner wordt? Je kunt het inmiddels wel raden: veel eiwitten eten!

Nu je weet dat het essentieel is om voldoende eiwitten binnen te krijgen tijdens het droog trainen, komen we aan bij de volgende vraag: wat moet je dan eten? Voeding waar veel eiwitten in zitten zijn onder andere: eieren, rundvlees, kwark, kip, zalm, tonijn en sojabonen. Boven in dit artikel delen we goede recepten met deze ingrediënten, zodat jij snel kunt genieten van lekkere, gezonde en eiwitrijke maaltijden tijdens het droog trainen!

Hoeveel eiwitten moet ik op een dag binnen krijgen via droog trainen recepten?

Eiwitten zijn onmisbaar in ons voedingspatroon. Al helemaal wanneer je aan het droog trainen bent. Je wil dan immers zo veel mogelijk spiermassa behouden. Volgens het Voedingscentrum heeft een volwassen en gezonde persoon per kilogram lichaamsgewicht 0,83 gram eiwit per dag nodig. Weeg je 70 kilo? Dan komt dat neer op circa 58 gram eiwit per dag. 

Wanneer je aan droog trainen doet, heb je echter meer eiwitten nodig op een dag. Fanatieke sporters hebben daardoor zo’n 1,2 tot 2 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig per dag. Voor een persoon van 70 kilo betekent dit dat hij of zij ongeveer 84 tot 140 gram eiwit per dag nodig heeft. Dit lijkt veel, maar gelukkig kun je dit makkelijker dan je denkt binnenkrijgen door goed op je voeding te letten en eiwitrijke producten te eten. 

Ben je bang dat je onvoldoende eiwitten binnenkrijgt op een dag? Dan kun je gebruikmaken van proteïneshakes om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen. Let er wel op dat shakes slechts dienen als aanvulling. Het is het belangrijkst dat je basisvoeding in orde is. Een voedingsschema voor droog trainen is hiervoor aan te raden.

About the author

Hoi, mijn naam is Roelof en ik heb een passie voor fitness, voeding en gezondheid. Ook ben ik personal trainer en groepslesdocent. Omdat er op het internet zoveel onzin over fitness en voeding te lezen is heb ik besloten om deze blog te starten. Zo kan ik de mensen van juiste informatie voorzien. De meeste mensen die aan hun lichaam willen werken hebben door de grote hoeveelheid informatie die overal te vinden is geen idee wat ze nou precies moeten doen. Met wijgaanfitworden.nl hoop ik de mensen hiermee te kunnen helpen en ze tegelijkertijd te motiveren. Zie je in de gym!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *